24 Temmuz 2009 Cuma

Silivri GDO'YA HAYIR dedi!


22/07/2009

Genetiği Değiştirilmiş Organizmalara Hayır Platformunun düzenlediği bilgilendirme ve duyarlılığı artırma çalışmalarının ilk ayağı Silivri’de, platform bileşeni Silivri Çevre Derneği ve Platformun diğer katılımcıları ile birlikte, Yoğurt Festivalinin son iki günü içerisinde yapıldı. Genetiği Değiştirilmiş Organizmaları temsilen dev bir mısır balonunun da yer aldığı kampanyada, binlerce kişi ile görüşülerek GDO’lu (Geneteği Değiştirilmiş Organizmalar) ürünlerin tehlikeleri, insan sağlığına, doğaya ve biyoçeşitliliğe verecekleri zararlar anlatıldı.

17 ve 18 Temmuz günlerinde yapılması düşünülen kampanya, Silivrililerin yoğun ilgisi üzerine 19 Temmuz Pazar günü de devam etti. Kampanya sürecinde GDO’lu ürünler hakkında bilgilendirici binlerce broşür dağıtıldı ve GDO’lu ürünlerin ülkemize girişinin engellenmesi ve ülkemizde üretilmemesi için açılan imza kampanyasında iki bin imza toplandı.

Yaz ayları boyunca tüm Türkiye’de sürdürülecek olan kampanya sürecinde mısır balonu da yurdun çeşitli noktalarında gezdirilecek. Kampanyanın ikinci ayağı olarak mısır balonu Silivri’den sonra Ankara’da, Hacettepe Üniversitesi’nde yapılacak şenliğe katılmak üzere Ankara’ya gönderildi.

Genetiği Değiştirilmiş Organizmalara Hayır Platformu ve Silivri Çevre Derneği de yaz boyunca çeşitli etkinliklerle kampanyayı sürdürmeye devam edecek.

Geneteği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) hakkında ayrıntılı bilgi için:
http://gdohp.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder