7 Ocak 2011 Cuma

ABD'DEN VATİKAN'A GDO BASKISI

WIKILEAKS tararından sızdırılan Amerikan gizli diplomatik yazışmalarında, dünya üzerinde Genetiği Değiştirilmiş Ürünlerin yaygınlaştırılması konusunda, ABD'li diplomatların Vatikan'a baskı yaptığı ortaya çıktı.

Referans Numarası 05VATICAN514; oluşturulma tarihi 26.08.2005 olan belgede Diplomatların GDO'lu ürünler ile ilgili görüşleri yer alıyor. Diplomatların, belgelerdeki notlarda, "hızla artan açbğa karşı" GDU'yu çözüm olarak gördükleri ifâde ediliyor.

Kilisenin bu konuya destek vermesinin "manevî zorunluluk" olduğu belirtiliyor. Kilisenin, biyoteknolojik ürünlerin gelişmekte olan ülkelerde çiftçileri yok edeceği fikrini taşıdığı belirtiliyor. Kilisenin, ayrıca, biyoteknolojik ürünlerin çok uluslu şirketleri zenginleştirme aracı olabileceği korkusunu taşıdığı vurgulanıyor. ABD merkezli truth-outorg sitesinin bildirdiğine göre, ABD içinde ve dünyanın çeşitli ülkelerinde tartışma konusu olan GDOlu ürünlerin, Avusturya, İspanya ve Pakistan gibi ülkelerde de diplomaüar tarafından desteklendiği öğrenildi

Teksas / Said Hafızoglu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder