4 Ağustos 2009 Salı

GDO'LAR SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR

Köy Kooperatifleri Genel Başkan Yardımcısı ve Burdur Birlik Başkanı Yakup Yıldız, genetik yapısı değiştirilmiş ürünlerin insan sağlığını tehdit ettiğini söyledi.

Burdur'da toplanan genetik yapısı değiştirilmiş ürünlere hayır platformuyla ilgili Ziraat Mühendisleri Odası'nda bir basın toplantısı düzenleyen Köy Kooperatifleri Genel Başkan Yardımcısı ve Burdur birlik Başkanı Yakup Yıldız, Türkiye'de 11 yıldır genetik yapısı bozulmuş ürünlerin kullanıldığını söyledi.

Yılda iki milyon tona yakın mısır ve soyadan üretilmiş Genetik yapısı değiştirilmiş ürün (GDO) ithal edildiğini söyleyen Yıldız, "Bu ürünler 800'den fazla çeşitle tüketicilerin sofrasına ulaşıyor. Hiçbir etiketleme yapılmadan satışa sunulan bu ürünler, halk sağlığını ciddi biçimde tehdit ediyor. Tüketicinin bilgilenme hakkını ihlal eden ve sağlığını hiçe sayan bu durum, 10 yılı aşkın süredir tüm çarpıklığı ile sürüyor" dedi.

Tüketici ve halk sağlığı açısından tablonun vahim olduğunu söyleyen Yıldız, " Genetik yapısı bozulmuş ürünlerin insanların sofrasına ulaşmasıyla birlikte alerjik reaksiyon, antibiyotik dayanıklılık, toksin etki, artan doğum anormalleri ve kısırlık gibi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalınacaktır."

Kaynak: Burdur Memleket Haber 01.08.2009
http://www.memlekethaber.com/haber.asp?id=320075

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder