29 Ağustos 2009 Cumartesi

GDO KARŞITLARI GEMLİK'TE

GDO’ya Hayır Platformu 28 Ağustos Cumartesi günü Gemlik İskele Meydanında ve 29 Ağustos’da Belediye Düğün Salonu Önünde Mısır Balonu ile birlikte GDO’ya Hayır İmza kampanyası ve Broşür dağıtımı gerçekleştirilecek.

29 Ağustos'ta Gemlik'te panel var

Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar Ve Yaşamımıza Etkileri konulu paneli Gemlik belediye düğün salonunda gerçekleştirecek olan GDO’ya Hayır Platformu ilçede çeşitli etkinliklere de imza atacak.

Düzenlenecek olan Panele Yönetici olarak Nilüfer Yerel Gündem 21 Sekreteri Mehmet Kartal katılırken, Panelistler :Dr. Yavuz Dizdar İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü, Ahmet Atalık Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube başkanı ve Arca Atay Ekolojik Yaşam Derneği Başkanı olacak.

GDO’ya hayır platformu yaptığı açıklamada “Yaşamımızın her safhasında tükettiğimiz mısır, soya, pirinç, patates, domates, ve kanola gibi pek çok bitkinin genetik yapısı, çokuluslu biyoteknoloji şirketleri tarafından içlerine farklı bitki ve hayvan türleriyle virüs ve bakteri genleri eklenerek değiştiriliyor. Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar kısaca GDO’lu denilen bu bitkilerin tohumları ve bunlardan üretilen işlenmiş gıdalar kontrolsüzce ülkemize sokuluyor, pazar ve marketlerde satılıyor, mutfaklarımıza giriyor ve sağlığımızı tehdit ediyorlar” dedi. GDO’ların Tarıma, Ekolojiye, İnsan Sağlığına, Gıda Egemenliğine, Biyolojik Çeşitliliğe ve Ülkenin Bağımsızlığına karşı en büyük tehdit ve saldırı olduğunu belirten grup üyeleri, Kapımızda beklemekte olan tehlikenin farkında olun,GDO’ları Tohum ve Gıda olarak ülkemize sokmak isteyenlere karşı mücadele edin, G D O ’ Y A H A Y I R D E Y İ N !” şeklinde açıklamada bulundular.

Kaynak: gundemmedya.com

1 yorum: